web analytics

Excursies afd. Amersfoort

 

 

Vrijdag 5 t/m zondag 7 oktober

Afdelingsweekend Westkapelle

Zoals al in de vorige Kruisbek is aangekondigd houdt afdeling Amersfoort het eerste weekend van oktober een afdelingsweekend in Zeeland. We verblijven in Westkapelle, van waaruit diverse interessante vogelgebieden worden bezocht. Na de aankondiging in Kruisbek 2 hebben zich al elf mensen aangemeld. Er is plaats voor 16 personen; er zijn dus nog maar enkele plaatsen beschikbaar.

De kosten bedragen 125 euro per persoon, exclusief benzinekosten. Aanmelden per e-mail bij René de Waal. Na betaling van de kosten (info daarover na aanmelding) is deelname definitief.

 

Zaterdag 10 november

IJmuiden / auto-wandelexcursie

In deze periode is een bezoek aan de Zuidpier van IJmuiden een must. Naast de ‘zekere’ soorten als steenloper, paarse strandloper, bonte strandloper en oeverpieper is alles mogelijk: kuifaalscholver, jan-van-gent, drieteenmeeuw, jagers, duikers et cetera.

Mochten de weersomstandigheden zodanig zijn dat de pier gesloten is (windkracht 4+) wordt in onderling overleg een andere bestemming gekozen.

Vertrek: 08.00 uur, terug rond 14.00 uur
Waar: Het Groene Huis, Schothorsterlaan
Benzinekosten afrekenen met de chauffeur

 

Vrijdag 14 december

Bosuilen in Den Treek / wandelexcursie

Onze traditionele bosuilenexcursie was afgelopen jaar weer een groot succes. Een flink aantal mensen genoten van soms wel drie roepende uilen tegelijkertijd, en ook liet een uil zich even zien. Ook dit jaar wandelen we weer langs de Treekerweg op zoek naar de bosuil. Ook voor kinderen een leuke ervaring!

Vertrek: 21.00 uur, terug rond 22.45 uur
Waar: parkeerterrein restaurant Bavoort, Treekerweg Leusden-Zuid