«

»

nov 20

Jacobssteeg: It’s time to say goodbye

Ha trektellers,

Het telseizoen voor telpost de Jacobssteeg zit er bijna op. Komende woensdag zullen we echt de laatste telling van  najaar 2017 hebben. Ik heb droog weer besteld in De Bilt dus ……….
Hoewel het normaal is dat de aantallen  vogels, na oktober , geleidelijk aan minder worden, levert de maand november doorgaans veel (kol)ganzen en kleine zwanen op. Daar is dit jaar echter geen sprake van. Gelukkig zijn er nu dan wel opeens veel barmsijzen. Eerst was het nog barmsijs spec. maar inmiddels hebben we  al twee tellingen de vogels op minder dan 10 meter afstand. Dan wordt het opeens heel duidelijk: grote witte vleugelstrepen sluiten  carduelis cabaret uit. Dit zijn grote barmsijzen. Vorige telling stonden we met 7 tellers; de keer daarvoor met acht. Leuk is dat er ook weer nieuwe mensen zich  lieten zien: Frank Pierik, Koen de Louw, Cecile de la Haye en Benjamin Simmelink. Welkom op het trektelfront!
Ik  wil woensdag  vanaf 8 00uur tellen. Hopelijk heeft moedertje natuur voor ons nog een soort wiedergutmachung in petto. Een blauwe kiek of toch die kraanvogels??? We laten ons , zoals wel vaker, graag verrassen.
Groet,
Anton Schortinghuis
WeBBuddy Website Monitor