«

»

nov 13

Novemberperikelen Jacobssteeg

Anton Schortinghuis schreef:

Ha tellers , dan wel sympathiesanten van onze telpost

Vorige week woensdag hadden we een telling die  weer eens ouderwets de mist in ging. Met een zicht van 300 meter ben je snel uitgeteld. Vroeger dan anders taaiden de tellers huiswaarts. Voor 1 teller  kreeg deze dag nog een gouden randje toen  er plotsklaps 12 kraanvogels boven zijn huis vlogen. Ik zal de naam van de lucky bastard hier niet onthullen. Zaterdag jl  hoopten we op een revanche.Vanaf 900 uur  begon het echter  stevig te regen Een jeugdige debutant-teller uit Zeist was net op tijd genoeg om  ons te zien opbreken. Dat schiet niet op zo.
Vandaag heb ik met mijn gastheer Wim van Impelen de telpost “de Waarden van Gravenbol” bezocht tussen Wijk bij Duurstede  en Amerongen. Het rivierlandschap  lag er prachtig belicht bij; wat een verschil met gisteren.
Een snelle rondgang op trektellen.nl   laat zien dat  er vandaag  eindelijk weer fatsoenlijke trek viel te beleven.Ook vielen er aardige krenten te noteren. Dat geeft weer moed voor komende woensdag.
Ik wil rond 7.45 starten.We zien wel hoe lang we de  kou kunnen trotseren.
Overigens wil ik bij deze er  op wijzen dat het einde van het telseizoen er aan zit te komen.
In ieder geval wordt er, bij niet al te extreem weer, komende woensdag en zaterdag nog geteld..
Of er daarna nog geteld gaat worden laat ik nu nog even in het midden.
Dus: wie graag nog iets wil meemaken  van  het “grote gebeuren” , dient zich onverwijld naar de Jacobssteeg te spoeden. Vol verwachting klopt ons hart…..
WeBBuddy Website Monitor