web analytics

Spannende lustrumexcursie op 20 oktober

Het bestuur organiseert als lustrumactiviteit, in samenwerking met Birding Holland, op 20 oktober een pelagische tocht vanuit de haven van IJmuiden.
Niets is zo spannend als vogels kijken in oktober, wanneer de najaarstrek in volle gang is. Dat geldt voor het vasteland en de eilanden, maar zeer zeker ook voor de zee. Het is niet alleen de maand van de kwantiteit (er zijn veel vogels onderweg), maar ook van de kwaliteit. Jagers, pijlstormvogels, stormvogels, duikers, alkachtigen, meeuwen, jan-van-genten: ze zitten niet ver weg en de zee ten westen van Noord-Holland heeft diverse malen bewezen een bijzonder goede plek te zijn om ze te vinden! Daarnaast hebben we ook een goede kans op diverse langstrekkende zangvogels.
Ga dus mee op deze avontuurlijke Noordzeetocht vanuit IJmuiden met het schip de MS Marion.

Slecht weer
De schipper bepaalt in overleg de zaterdag voor de tocht of de omstandigheden het toelaten om de tocht door te laten gaan. Een beetje regen of mist is geen reden om de tocht af te gelasten. Houd uw mail, de Facebookpagina van Birding Holland (www.facebook.com/birdingholland.nl  en de website (www.birdingholland.nl) enkele dagen vooraf in de gaten.
Uiteraard krijgt iedereen zijn geld terug als de reis onverhoopt wordt afgelast. Wanneer de schipper besluit dat uitvaren mogelijk is en u besluit zelf om welke reden dan ook om niet mee te gaan, dan volgt uiteraard geen restitutie.

  • Vertrekplaats: Haven IJmuiden (exacte locatie volgt in een mail ongeveer een week voor aanvang)
  • Datum: Zaterdag 20 oktober 2018
  • Vertrektijd: Uiterlijk 08:00 (graag om 07:30 aanwezig), terug tussen 16.00 en17.00

De kosten zijn 35 euro per persoon. Opgeven s.v.p. via de website www.vogelwacht-utrecht.nl.
Met vragen kunt u terecht bij Janneke Kimstra, 06-53977261 of jannekekimstra@vogelwacht-utrecht.nl

Klik hier om in te schrijven.