web analytics

Zuid-Hollandse eilanden 13 mei 2018 – afd. Utrecht-stad

Jeroen Steenbergen schreef:

© GMD

Zomertaling

Zondag 13 mei bracht afdeling Utrecht-stad een bezoek aan de Zuidhollandse eilanden. We hoopten uiteraard op een dag met volop zon, maar helaas bleek deze hoop opnieuw vergeefs: net als voorgaande jaren waarin we laat in het voorjaar deze kant op wilden, hadden we opnieuw gekozen voor een dag met lage temperaturen en guur weer. Uiteindelijk zou het met de regen nog wel loslopen, maar het was bitter koud voor bijna half mei.
Hoe dan ook, met 8 mensen vertrokken we uit Utrecht, nagezwaaid door onze vaste bezoeker, de Slechtvalk op de Conclusion-flat. We hadden besloten om wat dieper Zeeland in te beginnen, vooral om een regenfront te omzeilen.
We reden naar Middelburg en bezochten daar het gebied rond de Zandvoortweg. Langs deze weg liggen allerlei slikjes, en gisteren was hier een Poelruiter gevonden. Deze vogel hadden we al snel gevonden, en deze liet zich prachtig zien. Ook enkele Groenpootruiters liepen hier, waardoor je de verschillen prima kon zien. Een groepje Kemphanen liep al baltsend rond, en er zwommen enkele Zomertalingen.
Lees hier het hele verslag.