Natuur aan huis

Natuurrijke erven in Nederland en Vlaanderen

 Natuur aan huisHans Peeters neemt je, in weelderige beelden en informatieve teksten, mee naar ‘De Kersentuin’ in Leidsche Rijn, de uilen van Meddo en de ingekorven vleermuis van de Voerstreek. En naar al die andere met liefde en gedrevenheid gecreëerde vijfendertig paradijsjes. Het is een oogstrelende rondgang langs en door de natuurreservaten die door grote toewijding, geduld en kennis van hun bevlogen eigenaren zijn ontstaan.

Een boek vol met foto’s van liefelijke oorden. Foto’s om stuk voor stuk te koesteren. Foto’s van vogels, vleermuizen, vlinders,  libellen en detailopnamen van bloem, blad of bes zijn keer op keer een genot. Is het dan louter een prentenboek? Nee, zeker niet. Peeters geeft in korte, af en toe zakelijke, soms dichterlijke, maar altijd inhoudelijk krachtige omschrijvingen zeer toegankelijke informatie over plant en dier. Zo lijkt zijn omschrijving van de zwanenbloem op een betoverend ballet. Die over de ‘bruidsjurk’ van de lijsterbes doet er niet voor onder. Veel praktische wetenswaardigheden over vogels en over de libel, de das, de eekhoorn, de vleermuis, de slak en ga maar door.

Of dat allemaal nog niet genoeg is, vind je achterin een ‘jaarkalender voor het erf’ en een uitgebreide lijst ‘Beplanting voor een vogelvriendelijke tuin’.

Het is een natuurencyclopedie waaruit we allemaal wel iets kunnen leren. Of een heerlijk boek om eventjes in weg te dromen. Door het heldere taalgebruik ook prima geschikt voor – wat oudere – kinderen. 

Auteur            Hans Peeters

Uitgever         KNNV uitgeverij i.s.m. Vogelbescherming Nederland en Natuurpunt België

ISBN               978 90 5011 5193

Prijs                € 29,95