Checklist Vogels van Nederland

ChecklistJuist voor de sluitingsdatum voor de kopij voor de Kruisbek nr. 3 van 2011 verscheen de “checklist Vogels van Nederland”. Het is een handzaam boekje van 24 pagina’s waarin je vijfhonderd plus één soorten kunt terug vinden. Alle vogelsoorten die sinds 1800 in Nederland zijn waargenomen (peildatum januari 2011) zijn terug te vinden. Achter iedere soort is in 4 kolommen ruimte voor je waarnemingen.

In de eerste twee kun je datum en plaats vastleggen van je waarneming. Daarnaast staan nog twee kolommen voor specifieke lijstjes zoals een jaarlijst, een tuinvogellijst of een lijst voor de Big Day. De auteur is een goede bekende van ons. Hij staat al een tijdje bekend als Dwaalgast, Jack Folkers.

Je kunt bijna spreken van een serie met het Handboek Vogels van Nederland en de zakgids Vogels van Nederland als de andere delen. Binnenkort verschijnt deel 4 in deze reeks : “Vogelzang van Nederland” . Daarin komt aanvullende informatie over waar en wanneer  circa 100 vogels zingen aan bod. Die uitgave zal vergezeld gaan van een CD met vogelgeluiden en een determinatiesleutel.

Bilthoven, 04-05-2011

 

Checklist Vogels van Nederland

Auteur:

Jack Folkers

Uitgever:

KNNV Uitgeverij

ISBN:

978 90 5011 375 5

Prijs:

€ 4,95