web analytics

Draaihals op de Telpost Jacobssteeg

Anton Schortinghuis schreef:

© Pieter Hilgeman

Draaihals

Dat was een ware sensatie: afgelopen zaterdag  een draaihals die zich  fraai liet bekijken. De vogel kwam uit de begroeiing parallel aan de Biltse Grift, om dan even op een paaltje te gaan zitten. Dat zijn ook de paaltjes waar  regelmatig paap en roodborsttapuit op zitten. Het was Guus die ontdekte dat het dit keer om wat anders ging. Driewerf hulde! De hele zaterdag en ook nog de dagen erna hebben vele tientallen vogelaars de vogel kunnen zien. De telpost staat ineens op de kaart!
Ook op onze vorige locatie hadden we al eens een draaihals. Het was in 2011 dat er een vogel op de draad langs de renbaan ging zitten .
Trektellen blijft onvoorspelbaar. Afgelopen woensdag bleef het boven Heidestein droog. Er viel daar zelfs een ortolaan in. Naar het westen toe zag de lucht donker. Dat klopte, want Perry en ik zagen tot ons ongenoegen dat de onweersbuien  uiteindelijk ook de Jacobssteeg bereikten. Je staat niet lekker achter je scoop als het bliksemt om je heen. Op de valreep hadden we nog een grote zilverreiger voordat we het hazenpad kozen.
Komende zaterdag gaat de zon 7.00 uur op. Dat lijkt me een mooi moment  voor een nieuwe telronde. Wie weet tot dan. Hopelijk houden we het droog. Bij twijfel raadpleeg ik om 6.30 de buienradar.(en anders regenjasje mee, voor het geval dat…)