Eendenkuikens gezien? We horen het graag.

Van de site van de Vogelbescherming:

© GMD

Wilde Eenden

De wilde eend zit nu volop in de broedperiode. Niet zo verwonderlijk dat het aantal meldingen van eendenkuikens voor het Jaar van de Wilde Eend flink toeneemt. Inmiddels zijn er al meer dan 6.000 waarnemingen doorgegeven. En op dit moment begint een nieuwe piek in de aantallen kuikens, dus telt u mee? Ook de minder bekende krakeend vraagt om uw aandacht.
In het Jaar van de Wilde Eend doen Sovon Vogelonderzoek en Vogelbescherming Nederland onderzoek naar de overleving van kuikens. Dat wil zeggen: hoeveel worden er groot? Iedereen kan meedoen aan dit onderzoek door waarnemingen van eendengezinnen door te geven via de website kuikenteller.org. En dat wordt volop gedaan. “Dagelijks komen er rond de 100 meldingen binnen,” zegt Erik Kleyheeg van Sovon die het onderzoek leidt. “In het weekend uiteraard iets meer dan doordeweeks. In totaal zitten we al over de 6.000 waarnemingen.”

Eendengezinnen volgen
Veel mensen zijn nu noodgedwongen meer aan huis gebonden. Maar dat verklaart deels waarom er nu zoveel eendenkuikens zijn gemeld. Want zoals gezegd: iedereen kan meedoen, ook in de directe omgeving. Een blokje om naar het park, of even een frisse neus halen op de fiets door de polder? Bijna overal waar water is zijn eendengezinnen te verwachten.
Lees hier het hele artikel.