Erfvogels in beeld

Erfvogels in beeldIn de bekende ‘In beeld’ serie van KNNV uitgeverij verschenen reeds een  twintigtal boekjes met een diversiteit aan onderwerpen op het gebied van de natuur. Van Bomen tot Weidevogels,  van Hommels tot Sterren, van Vlinders tot Waterbeestjes, een breed scala kwam al aan bod.

Drie nieuwe onderwerpen zijn nu in evenveel deeltjes aan de bestaande reeks toegevoegd:

Nesten in beeld, Erfvogels in beeld en Uilen in beeld. 

Ieder van de boekjes biedt naast eenvoudige beschrijvingen doorspekt met wetenswaardigheden, een overzichtelijke uitklapbare achterkaft  met daarop afbeeldingen en namen van de soorten die in dat deeltje  besproken zijn.  Het handzame formaat nodigt er toe uit om een of meerdere boekjes mee te nemen in het veld. Het begrijpbare taalgebruik afgewisseld met kleurige illustraties zal  de jongere en of beginnende  natuurontdekkers prikkelen om meer te willen weten. Daarnaast kunnen deze boekjes  een eenvoudige maar nuttige ondersteuning  vormen tijdens educatie van deze doelgroepen.

Erfvogels in beeld laat de lezer kennis maken met 17 soorten op en om het boerenerf. Rob Buiter geeft in onderschriften en beschrijvingen op een speelse wijze kenmerken voor iedere soort weer.  Hij legt de relatie tussen de vogel en het boerenerf en geeft een heel aantal handvatten om het boerenerf na jaren van achteruitgang opnieuw aantrekkelijk te maken voor vogels.

Bilthoven 13-04-2010

Auteur: Rob Buiter

Illustraties: Elwin van der Kolk

Uitgever: KNNV Uitgeverij

ISBN: 978 90 5011 331 1

Prijs: € 4.95