Excursie Bussumerheide en Westerheide – 16-04-2023 – afd. Vechtplassen

Peter Janknegt schreef:

© Richard Pieterson

Kneu

Het is weer zomertijd en dat betekent dat excursies weer vroeg kunnen beginnen. In sommige gevallen zelfs heel vroeg: van de 3 vogelwacht excursies op 16 april was die van afdeling Vechtplassen naar de Bussumerheide veruit het vroegst: 6:30 verzamelen!
Desalniettemin waren er op dit onmogelijke tijdstip 10 mensen verzameld op het Harmonieplein in het mooie Maarssen. Met 3 auto’s werd de reis ingezet naar Sportpark Crailoo in Hilversum, waar nóg 2 geïnteresseerden stonden te wachten. Het thema van de dag was ‘Beflijster’ en daar komen mensen blijkbaar tóch vroeg hun bed voor uit.
Na een korte wandeling langs de Aardjesberg kwamen we aan bij een akkertje aan een bosrand, waarvan de schrijver van dit verslag zich nog steeds afvraagt waarom iemand een akker op de heide aanlegt. Maar goed, toch is dat gebeurd en blijkbaar is dit dé plek om beflijsters te spotten. Sterker nog, de afgelopen jaren waren er door onze excursieleider regelmatig meerdere tegelijk gezien en gehoord. Ons viel minder geluk ten deel: de score op dat moment kwam op nul. Of eigenlijk op 1, maar dat was dan het aantal vogelsoorten dat we tot dan toe hadden gezien: de zwarte kraai.
Lees hier het hele verslag.