Excursie De Stulp 11-11-2018 – afd. Vechtplassen

Jaap Stolze schreef: “Op zoek naar de Keep”

© GMD

Keep

Al sinds mijn jeugd ben ik een fervent vogelaar. Veel vogels heb ik al gezien. Bijna 58 jaar ben ik onderweg en hoe is het dan toch in Vredesnaam mogelijk, dat ik nog nooit een Keep echt goed gezien heb? En met zien bedoel ik dan “beleven”. Alle vogelaars herkennen dat gelukzalige gevoel wel van de bijzondere waarneming van een vogel die je voor het eerst echt goed ziet en hoort. En als het even kan, dan toch minstens een paar minuten lang. De zoektocht naar die beleving wordt als vanzelf een verslaving. Het is dié spanning die ons als vogelaars en deelnemers van de excursie van vandaag ook weer bindt. Het leuke van zo’n dag is altijd dat het dan ook vanaf de eerste seconde volledig los gaat. Het mag weer! Niemand hoeft zich in te houden. Niemand hoeft zich te generen voor een ander, want we zijn onder soortgenoten. Het ideale uitgangspunt voor een gezellige zondagmorgen. En niet alleen een vogel, maar ook de tijd vliegt dan.
Lees hier het hele verslag.