Excursie Paezens-Moddergat 10-12 – afd. Utrecht-stad

Jeroen Steenbergen schreef:
©GMD

Blauwe Kiekendief

Zondag 10 december bracht Utrecht-stad een bezoek aan het hoge noorden. De bedoeling was om bij Paezens-Moddergat op zoek te gaan naar kweldersoorten als Velduil, Frater, Sneeuwgors en Strandleeuwerik.

Maar helaas leek het weer hiervoor niet erg gunstig, de nacht voorafgaand stond er een zeer stevige wind en regende het flink. De eerste uren van de dag zou dit weer nog een flinke rol spelen.
Rond 7 uur vertrokken we met een groep van 9 mensen. De plannen waren aangepast, in storm en regen op de kwelder leek geen aantrekkelijke optie. In plaats daarvan reden we naar Appelscha, alwaar sinds enkele dagen een Wolf zich op een erg fraaie manier liet bewonderen. We besteedden er een flinke tijd aan, maar helaas, het dier liet zich niet meer zien. Inmiddels was het weer een beetje opgeknapt en reden we alsnog naar Paezens. Vlak voor we daar waren stopten we bij een grote groep Rotganzen, waar eerder vandaag een Roodhalsgans was gezien. Deze bleek helemaal voorin in de groep te lopen en liet zich direct prachtig zien.
Lees hier het hele verslag.