Excursie Zouweboezem 13-05 – afd. Amersfoort

Sander Kole schreef:

©GMD

Futen

Zaterdagochtend. In alle vroegte rijd ik vanaf Utrecht de A27 af in zuidelijke richting. Voor mij een praktisch lege weg en achter mij de opkomende zon. Vandaag staat de laatste excursie van de vogelherkenningscursus 2023 van afdeling Amersfoort op het programma. We eindigen in stijl bij het Natura 2000-gebied Zouweboezem. Altijd goed voor leuke waarnemingen, zeker in het voorjaar. Ik verlaat de snelweg bij afslag 26 (Lexmond) en draai het bekende landweggetje op. Boerderijen knotwilgen, sloten en … borden met de slogan BBBeter zijn mijn deel. Hoezo, voor wat en wie? Dan sta ik op de parkeerplaats. Ik kan mijn ongeduld niet bedwingen en omdat de deelnemers en de andere docenten er nog niet zijn loop ik alvast even over het bekende dijkje het gebied in. Het ruisen van de snelweg wijkt en maakt plaats voor een orkaan van vogelgeluiden. Zonder echt mijn best te doen al vlot meer dan 25 verschillende soorten. Onder andere mijn eerste Nederlandse grasmus en tuinfluiter van dit voorjaar. Voor mij dobbert een fuut met een paar al grote jongen op zijn rug. Dan is het de hoogste tijd om de cursisten te ontvangen.
Lees hier het hele verslag.