Excursies afd. Vechtplassen

Excursies vertrekken vanaf het kleine parkeerterrein op het Harmonieplein in Maarssen (tegenover Residentie Amadeus).
Volg vanaf de Kerkweg het bord P Harmonieplein.

 

Zondag 26 juni 2022
Dag/auto/fiets-excursie Nationaal Park Hoge Veluwe

Meer dan 10 jaar geleden zijn we hier voor het laatst geweest. Ook dit jaar gaan we op de witte fietsen het park in. O.l.v. Richard Pieterson fietsen we rustig en al vogelend naar het Deelen Was, waar wij vanaf een vast punt de heide af gaan speuren. Dit is de plek waar bijna iedere zomer een Slangenarend gezien wordt, als we veel geluk hebben laat hij zich ook dit jaar zien.
Verder we kunnen een breed scala verwachten: boomvalk, sperwer, wespendief, gekraagde roodstaart, boomleeuwerik, geelgors, en diverse spechtensoorten. Wie weet ook grauwe klauwier en bonte vliegenvanger.

Aanmelden: uiterlijk vrijdag 24 juni 2022 bij Richard Pieterson (06-12517124 ; na 18.00 uur).
Vertrek: 7.00 uur (aanwezig om 6.55 uur); terug tussen 14.00 en 15.00 uur.
We proberen om 8:00 uur te starten vanaf de ingang Otterlo
Benzinekosten: € 7,50 p.p. Graag gepast betalen aan de chauffeur.
Toegangsprijzen park: € 11,30 p.p. 


Zondag 4 september 2022
Dag/auto-excursie/Lauwersmeer en Zwarte Haan

Op deze nazomerdag gaan we o.l.v. Bert van Dillen een dag vogels kijken in het prachtige natuurgebied Lauwersmeer. Het Lauwersmeer is in de nazomer altijd goed voor sterns en veel steltlopers en ruiende eenden en ganzen. Het is volop trektijd voor de steltlopers. We maken goede kans op krombekstrandloper, kleine strandloper, grauwe franjepoot, bosruiter, witgat, groenpootruiter, zwarte ruiter, kemphanen en ga zo maar door. Maar ook op reuzenstern, zeearend en misschien doortrekkende visarenden. Je weet het maar nooit in deze periode.
We rijden eerst naar Zoutkamp en nemen de oostzijde van het gebied. Vervolgens kijken we aan de westzijde, de bekende Ezumakeeg. Afhankelijk van wat er nog meer in de kop van Nederland wordt gezien, bezoeken we andere natuurgebieden, zoals de Waddenkust van Friesland (zoals vogelkijkpunt Zwarte Haan) of misschien toch een gebied in Oost-Groningen.
Het wordt een lange dag dus voldoende eten en drinken mee.

Aanmelding uiterlijk vrijdag 2 september 2022 bij Bert van Dillen, telefoon 0346-556 386 of 06 – 119 25 132. De vertrektijd is 06.30 uur. De autokosten bedragen € 25,00. Graag gepast betalen aan de chauffeur.