Excursies Utrecht Stad

Deelname aan excursies graag vooraf melden bij Jeroen Steenbergen, tel. 030-2420465 of uiterlijk drie dagen van tevoren per email: jeroensteenbergen@vogelwacht-utrecht.nl
We verzamelen bij stadion Galgenwaard aan het Herculesplein. Dit is bij de Conclusion-flat.

Let op: onze vertrekplek is gewijzigd: na de zomer zullen we vertrekken vanaf de parkeerplaats van Hockeyclub Kampong aan de Laan van Maarschalkerweerd. 

 

Zaterdagavond 3 juni:
gaan we op zoek naar Nachtzwaluwen. Het moet donker zijn voor ze gaan vliegen, zodat we voorafgaand tijd zullen besteden aan gebieden in de buurt van Amerongen.
We vertrekken om 19.00 bij Galgenwaard en zullen laat terug zijn.

Zondag 20 Augustus:
brengen we een bezoek aan de Fries/Groningse Waddenkust. We willen daar het getij afwachten: als het hoog water wordt komen massa’s steltlopers steeds dichter bij en loont het de moeite tussen de duizenden vogels te zoeken naar interessante soorten. We vertrekken om 7.00 en zullen laat in de middag terug zijn.


Zondag 17 September:

gaan we in de omgeving van het Wageningse Binnenveld kijken. Mogelijk bezoeken we ook nog enkele gebieden in de uiterwaarden van de Rijn of de Lek. We vertrekken om 8.00 en zullen aan het eind van de middag terug zijn.

In oktober zullen we een dag mee gaan doen met het Dutch Birding Vogelweekend. Aangezien de data nog niet bekend zijn, laten we dat nog open. We zullen de precieze datum via de website aangeven.


Zondag 19 November:

brengen we een bezoek aan de Maasvlakte. We willen daar eerst geruime tijd over zee kijken en hopen daar op mooie langsvliegende zeevogels. Daarna zullen we in de omgeving op zoek gaan naar leuke soorten. We vertrekken om 7.00 en zijn eind van de middag terug.


Zondag 10 december:

brengen we opnieuw een bezoek aan de  Fries/Groningse Waddenkust, maar nu met een ander doel. Het gaat vandaag om typische wintersoorten als Frater en Strandleeuwerik. Verder worden er daar ook geregeld Velduilen gezien. We vertrekken om 7.00 en zullen aan het eind van de middag terug zijn.