Excursies Utrecht Stad

Deelname aan excursies graag vooraf melden bij Jeroen Steenbergen, tel. 030-2420465 of uiterlijk drie dagen van tevoren per email: jeroensteenbergen@vogelwacht-utrecht.nl
We verzamelen bij stadion Galgenwaard aan het Herculesplein. Dit is bij de GolfPlaza, tegenover het tankstation.


Zondag 12 september

brengen we een bezoek aan de Biesbosch. We hopen op mooie waarnemingen van Vis- en Zeearenden. Aangezien de trektijd alweer begonnen is, kan er allerlei onverwacht leuks opduiken.
We vertrekken om 8.00 van stadion Galgenwaard en zullen aan het eind van de middag terug zijn.

Vrijdag 8 – Zondag 10 oktober
gaan we deelnemen aan het Dutch Birding-weekend op Texel. Wij hebben ervoor gekozen dit jaar het hele weekend op het eiland te zijn om optimaal mee te kunnen vogelen en ook genoeg tijd te hebben om zelf rustig te gaan zoeken naar leuke dingen.
We verblijven in enkele eenvoudige trekkershutten op de Krim.
Voor dit weekend is beperkt plek, maximale groepsgrootte is 12 personen.
De kosten zijn nog niet bekend maar zullen beperkt zijn.
Als je mee wilt, neem dan contact op met Jeroen Steenbergen.

Zondag 14 november
gaan we naar de Maasvlakte. We zullen daar eerst een tijdje over zee kijken. Zo laat in het seizoen is er altijd een kansje op wat leuke zeesoorten als Stormvogeltje of Papegaaiduiker. Meer kans is er op langsvliegende Roodkeelduikers of een jager. Hierna zullen we in de omgeving op zoek gaan naar leuke plekken en soorten. We vertrekken om 7.00 vanaf Galgenwaard en zullen aan het eind van de middag weer terug zijn.

Zondag 12 december
We blijven deze maand wat meer in de buurt en gaan weer ‘s naar de Flevopolder. We zullen daar op zoek gaan naar soorten als Wilde Zwaan, Zeearend, Baardman, Ruigpootbuizerd en Klapekster.
We vertrekken om 8.00 vanaf Galgenwaard en zullen aan het eind van de middag weer in Utrecht zijn.