Excursies Utrecht Stad

Deelname aan excursies graag vooraf melden bij Jeroen Steenbergen, tel. 030-2420465 of uiterlijk drie dagen van tevoren per email: jeroensteenbergen@vogelwacht-utrecht.nl
We verzamelen bij stadion Galgenwaard aan het Herculesplein. Dit is bij de Conclusion-flat.

Zondag 18 september
gaan we weer eens naar de kop van Noord Holland. We hopen op de jaarlijks hier rondhangende Lachsterns en zullen de bollenveldjes afspeuren op steltlopers.
We vertrekken om 8.00 vanaf Galgenwaard en zijn aan het eind van de middag terug.

 

Zondag 16 oktober
gaat Utrecht-stad een dag meedoen met het Dutch Birding-weekend op Texel. Het is altijd een verrassing wat er op het eiland gevonden wordt, en wordt er weinig gevonden, dan gaan we gewoon lekker zelf zoeken. We vertrekken op tijd vanuit Utrecht om de eerste boot naar het eiland te halen.
Vertrektijd  is 6.45 bij Galgenwaard. We zullen pas laat in de middag terug zijn in Utrecht.

Zondag 13 november
brengen we een bezoek aan de Maasvlakte. We zullen eerst een poos over zee kijken, in de hoop op langsvliegende Papegaaiduikers of ander leuks. Daarna zullen we in de omgeving op zoek gaan naar interessante plekken/soorten.
We vertrekken vanaf Galgenwaard om 7.00 en zijn aan het eind van de middag terug.

Zondag 18 december
bezoeken we de Flevopolder. Uiteraard hopen we een aantal Zeearenden mee te pikken, maar wie weet bevinden zich daar nog leuke (aantallen) ganzen of Wilde Zwanen. Mogelijk combineren we deze bestemming met de Eempolders.
We vertrekken om 8 uur vanaf Galgewaard en zijn eind van de middag terug.