Excursies Utrecht Stad

Deelname aan excursies graag vooraf melden bij Jeroen Steenbergen, tel. 030-2420465 of uiterlijk drie dagen van tevoren per email: jeroensteenbergen@vogelwacht-utrecht.nl
We verzamelen bij stadion Galgenwaard aan het Herculesplein. Dit is bij de GolfPlaza, tegenover het tankstation.

Zondag 8 december:
we blijven wat meer in de buurt en zullen langs de rivieren gaan zoeken naar leuke vogels. We denken aan gebieden als Amerongen, de Nederrijn bij Wageningen en/of de Blauwe Kamer. Wellicht hangt ergens een Zeearend rond? Wie weet zijn er mooie groepen ganzen, met leuke soorten er tussen?
We vertrekken om 8.00 vanaf Galgenwaard en zijn halverwege de middag weer terug.

Zondag 5 januari 2020 Zuid-Hollandse Delta
Soms moet je een traditie een keer doorbreken. Traditioneel openden we het jaar met een bezoek aan de IJmuider Zuidpier, maar dit jaar doen we het anders.
We trappen het jaar af met een bezoek aan de Zuid-Hollandse Delta. In de omgeving van Stellendam/Goedereede zoeken we naar ganzen, langs de Brouwersdam letten we op duikers en wie weet
een zwarte zeekoet. Mogelijk zullen we ook op zoek gaan naar winterse gorzen en leeuweriken.
Vertrek: 7.00 uur – terug einde middag
Waar: Stadion Galgenwaard

Zondag 16 februari 2020 Flevopolder
Met een bezoek aan de Flevopolder hopen we op soorten als zeearend en ruigpootbuizerd, maar we zullen ook aandacht besteden aan overwinterende ganzen en eenden. Afhankelijk van wat er in deze periode is gezien kiezen we in de regio een exactere bestemming.
Vertrek: 8.00 uur – retour einde middag
Waar: Stadion Galgenwaard