Gevleugeld Schothorst

boekje Schothorst-klein2-143x104In de jaren 2002-2003 werd een tuinvogelproject in de Amersfoortse wijk Schothorst gehouden. Mede door subsidie – in de vorm van een wijkbudget – beschikbaar gesteld door de gemeente Amersfoort kon het door Gerard van Haaf aangedragen project worden opgestart.  Meer dan 100 bewoners van de wijk Schothorst verleenden hun medewerking. Hulp was er van de stadsecoloog maar ook van de  een plaatselijke supermarkt.

Gerard van Haaff , coördinator van de afdeling  Amersfoort van de Vogelwacht Utrecht heeft dankzij financiële bijdragen van Vogelbescherming Nederland en de Vogelwacht Utrecht het project nu (volgens eigen zeggen: eindelijk) afgerond met een zeer kleurrijk en met vele prachtige foto’s opgeluisterd boekwerkje onder de wel zeer welluidende naam:  “Gevleugeld Schothorst”.

Een boekje waarin Gerard de vogels zelf aan het woord laat. Het heeft allemaal veel langer geduurd dan de bedoeling was maar voor mij ligt een  prachtig, stijlvol verslag, overgoten met vele foto’s van de hoofdpersonen die ieder hun eigen verhaal doen. Een vertelling die kon  worden opgetekend aan de hand ca. 200.000 waarnemingen door 107 waarnemers. Een heerlijk boekje om te hebben en zo maar eens een uurtje in te bladeren of om kennis te maken met een “Maailamke”,  “Brummeldiefje” of de” Zijde Staart”.

Het boekje is in een oplage van slechts 350 stuks uitgegeven. De eerste 150 exemplaren zijn al uitgeleverd..

Heb ik uw interesse gewekt? Teken dan voor 1 augustus  bij mij in op één of meerdere exemplaren door middel van een telefoontje, briefje of mailtje en voor  € 9.95 per exemplaar kunt u met dit 160 bladzijde dikke boekje rondzwerven samen met de vogels van Gevleugeld Schothorst.

Frank Sidler    secretaris@vogelwacht-utrecht.nl of 030-228 00 37