Het lange pad naar de blauwborst

Van de Site van de Vogelbescherming Nederland:

 

©GMD

Blauwborst

Zalig zijn de onwetenden, maar niet heus. Jarenlang heb ik kansloos door bossen en moerassen gezworven. De Nederlandse natuur vond ik ‘een beetje saai’. Totdat het moment dat een vriend me een verrekijker aansmeerde. Vogelparadijs Nederland openbaarde zich even plots als verrassend. Met dank aan Mark.
Koolmezen en als je heel veel geluk had een buizerd. Het hield niet over tijdens mijn jeugd in de rivierenpolders aan de Maas. De natuur wilde maar niet echt spetteren. Zelden zag ik echt bijzondere dingen. Ik zat op het niveau konijnen, reigers, kraaien en meeuwen. Saai was mild uitgedrukt. Het Brabantse landbouwkorset van mijn geboortegrond in de jaren tachtig hielp ook al niet echt. No Future zou je zeggen voor deze latente natuurliefhebber.
Lees hier het hele verhaal.