Kijktips voor vijf fraaie winterse watervogels

Vogelbescherming Nederland:

Nonnetje

Gooi de kerstdagen eens over een andere boeg: ga met de familie op vogelavontuur en zoek één van de vijf fraaiste winterse watervogels van Nederland. Een beleving, die ook nog goed is voor de gezondheid. Nonnetje, brilduiker, grote zaagbek, ijseend en kleine zwaan: hier vindt u ze.
Voorkom dat u in januari goede voornemens nodig heeft, zoals minder alcohol drinken, meer bewegen en gezonder eten. Hoe? Door er dit jaar met kerst al opuit te trekken, in plaats van overvloedig te dineren. De rest van de familie motiveert u door niet zomaar wat rond te lopen, maar een doel te hebben. Uw doel dit jaar: vindt één van de vijf fraaiste winterse watervogels van Nederland.

Nonnetje
Het nonnetje heet nonnetje omdat het mannetje zo’n fraaie verschijning is in de winter: zwarte accenten op een spierwit verenkleed. Dat deed denken aan een non. Het vrouwtje niet, want zij is donkergrijs met en roestbruine kop. Maar goed, ze moet het ermee doen. Zoek nonnetjes op het Markermeer, daar scholen ze ’s winters in grote groepen samen.
Lees hier het hele artikel .