Nesten in beeld

Nesten in beeldIn de bekende ‘In beeld’ serie van KNNV uitgeverij verschenen reeds een  twintigtal boekjes met een diversiteit aan onderwerpen op het gebied van de natuur. Van Bomen tot Weidevogels,  van Hommels tot Sterren, van Vlinders tot Waterbeestjes, een breed scala kwam al aan bod.

Drie nieuwe onderwerpen zijn nu in evenveel deeltjes aan de bestaande reeks toegevoegd:

Nesten in beeld, Erfvogels in beeld en Uilen in beeld. 

Ieder van de boekjes biedt naast eenvoudige beschrijvingen doorspekt met wetenswaardigheden, een overzichtelijke uitklapbare achterkaft  met daarop afbeeldingen en namen van de soorten die in dat deeltje  besproken zijn.  Het handzame formaat nodigt er toe uit om een of meerdere boekjes mee te nemen in het veld. Het begrijpbare taalgebruik afgewisseld met kleurige illustraties zal  de jongere en of beginnende  natuurontdekkers prikkelen om meer te willen weten. Daarnaast kunnen deze boekjes  een eenvoudige maar nuttige ondersteuning  vormen tijdens educatie van deze doelgroepen.

Nesten in beeld toont 16 soorten uit het landelijk gebied, bos, moeras, het stedelijk gebied en de kust. Naast de aandacht die Barbara Rijpkema besteedt aan het aantal legsels gaat zij bij iedere soort in op het aantal, de grootte en de kleur van de eieren en de broedduur en broedtijd . Ook wordt bij elke soort ingegaan op nestbouw en nestgedrag.  Alhoewel de titel anders doet vermoeden roept  Barbara Rijpkema de lezer in haar inleiding uitdrukkelijk op om verstoring te voorkomen.

Bilthoven 13-04-2010

 

Auteur: Barbara Rijpkema
Illustraties: Elwin van der Kolk
Uitgever: KNNV Uitgeverij
ISBN: 978 90 5011 323 6
Prijs: € 4.95