Onbegrensd leven

Boek:  ‘Onbegrensd leven, de kracht van passie en verbeelding”

Het boek vertelt over de avontuurlijke reizen en ervaringen van Jan van der Greef, op zoek naar de vogels die hij zo graag in de vrije natuur wil ontmoeten.
Daarvoor reist hij over de hele wereld, zoals naar ondoordringbare regenwouden in Papoea-Nieuw-Guinea, de Molukken en Costa Rica, naar de bergen in Mexico en naar het koude sneeuwrijke noorden.

Vanwege zijn fysieke beperkingen door polio in zijn jeugd, maakt hij gebruik van de rolstoel. Daardoor zijn er vele uitdagingen tijdens het zijn in de natuur. Hij heeft ervaren dat er overal op de wereld mensen zijn die hem willen helpen om hem bij zijn geliefde vogels te brengen. Er wordt gebruik gemaakt van zelf geconstrueerde draagbaren, menskracht om te duwen, trekken en tillen, gemotoriseerde ondersteuning, en van volop creativiteit en inventiviteit om met de bestaande middelen een weg te banen.

In de natuur beleeft Jan vele bijzondere momenten, waarin het lijkt alsof hij door de vogels volledig vertrouwd wordt, of anders gezegd geen bedreiging vormt. Jan beschrijft het als eenheidservaringen, diepe verbondenheid met al wat is en die een diep gevoel van geluk geven. Een markant voorbeeld is de ontmoeting met de quetzal in Costa Rica, de vogel die prijkt op de voorkant van het boek. De quetzal, een vogel die al sinds de tijd van de Azteken in Midden-Amerika als magisch wordt beschouwd, komt naar hem toe gevlogen zoals een oude legende beschrijft van een tovenaar. De quetzal staat symbool voor de rode draad in zijn boek namelijk ‘vrijheid in verbondenheid’, de ultieme relatie waarin er geen macht of manipulatie is naar anderen.

Maar er zijn ook angstige maar tegelijkertijd ook magische ervaringen, zoals een poging tot moord om hem te beroven in India, waar hij door het maken van een grote sprong aan de dood ontsnapt, … hij kan echter niet springen … , of een aanval tot twee keer toe zelfs van een agressief nijlpaard op de Zambezi, waarbij de boot volledig op zijn kant komt te staan, maar net weer terugvalt.

Zijn vele ervaringen hebben een levenswijsheid en een vertrouwen in het leven naar boven gebracht, waardoor hij woorden heeft gekregen om anderen te kunnen inspireren, om mede door de kracht van passie en verbeeldingskracht, onbegrensd te leven.

In zijn boek beschrijft hij in 17 autobiografische verhalen over deze ervaringen, uitgaande van vogelplaten uit het 19e-eeuwse ‘boek van ome Willem’, dat in zijn jeugd zoveel indruk op hem heeft gemaakt en dat een onbewuste gids voor zijn leven is geworden.

 

Prijs : 19,99 €
Hardcover
Taal : Nederlands
Formaat : 135×170 mm
Inhoud : 256 pages
Te verkrijgen via : www.janvandergreef.com