Over duurzaamheid en vogelen

Hayo Nijenhuis schreef:
Sinds enige tijd ben ik verantwoordelijk voor het regelen van de dagexcursies voor leden van de afdeling Amersfoort van de Vogelwacht. Als ik ermee bezig ben dringt zich, om reden van duurzaamheid, de vraag op of het nog langer te verantwoorden is om verre dagexcursies te organiseren. Tijdens de recente excursie in Den Treek kreeg ik complimenten van verschillende deelnemers over de kleine afstand vanaf Amersfoort. Er waren zelfs deelnemers die mij meedeelden dat zij op autotochten, om reden van duurzaamheid, niet mee willen. Ook dat zet mij aan het denken.
Het hele stuk van Hayo staat in de Kruisbek van september 2023, je kunt het ook hier lezen.

Hayo eindigt met het verzoek eventuele reacties aan de redactie van de Kruisbek te sturen en we ontvingen de navolgende reacties van: Jeroen Steenbergen, Wim de Graaff, Frank Mommers, Guus Peterse, Edwin ter Hennepe, Chris Kling, Jan de Beer , Sander Kole, Hannie Schut en Gerhard Overdijkink.
Mocht je er behoefte toe voelen/het zinvol te vinden alsnog te reageren, dan kan dat middels een mailtje aan de redactiewebsite@vogelwacht-utrecht.nl. Je reactie wordt dan toegevoegd op de site.
Bert van ’t Holt schreef een samenvatting van de reacties tot nu toe. Deze samenvatting wordt opgenomen in de Kruisbek van december.