Texel 26-05 – afd. Vechtplassen

Alieke van Dijken schreef:

Texels perspectief

@Bert van Dillen

Gele kwikstaart

6:30 – Maarssen
5 vrouw, 4 man, 3 auto’s, 2, 1… Instappen en wegwezen. Texel, here we come!

8:15 – Haven
Als ik Dick de Vos in zijn boek Vogelzang moet geloven, ben ik, Zwarte Roodstaart, een stereotiepe strofezanger. Klinkt niet echt sexy, vind je wel? Gelukkig zegt mijn vrouw (als ze in een goede bui is) andere dingen over mij. Zo vindt ze mijn blik lekker stoer en donker, en houdt ze van mijn sexy rode trilstaart. Nou, ik moet zeggen, dát klinkt me als muziek in de oren! Zij heeft het nu druk met ons nest. Zie je dat gaatje, in die zeecontainer, in de verte? Daar vloog ze net naar binnen. Ik ben op mijn manier ook best druk trouwens: zingend bewaak ik ons maritieme fort. Even werp ik een blik op de hoge reling, ik zie het rijtje vroege Koekeloerders; gelukkig vormen zij geen gevaar, dus ik láát ze maar…  Lees hier het hele verslag.