Vogelsherkenningscursus Vechtplassen

Leer vogels kijken en herkennen met Vogelwacht Utrecht afdeling Vechtplassen

Kijkt u wel eens naar vogels in de tuin? Vraagt u zich wel eens af welke vogel u zo prachtig hoort zingen? Wilt u meer weten over tuinvogels en bos-, weide-, water- en moerasvogels?

De Vogelwacht Utrecht afdeling Vechtplassen organiseert in 2023 voor het derde achtereenvolgende jaar een cursus die u vertrouwd maakt met de meest voorkomende vogels in onze omgeving. De cursus “Vogels kijken en herkennen” is geschikt voor iedereen vanaf 15 jaar met belangstelling voor vogels. U hoeft geen voorkennis te hebben. Na afloop bent u in staat veel algemene vogels te herkennen op grond van uiterlijk, of geluid/gedrag.

De cursus bestaat uit vier dinsdagavonden (10 januari, 14 februari, 21 maart en 9 mei 2023) en vier excursies op zondag (15 januari, 19 februari, 26 maart en 14 mei 2023). We beginnen de cursusavonden om 20.00 uur en eindigen uiterlijk om 22.30 uur. Voor aanvang van de cursus en tijdens de pauze is er gelegenheid om (voor eigen rekening) koffie, thee of fris te gebruiken. Locatie cursus: Stichting Haddekik Beheer, Nassaustraat 55, 3601 BB te Maarssen.

Tijdens de cursusavonden en de excursies conformeren wij ons aan eventuele richtlijnen die het RIVM stelt om het COVID 19 (Corona) virus te beteugelen.

Voor de cursus wordt een bijdrage gevraagd van € 35,–. Dit bedrag is inclusief een cursusboek, de zaalhuur en het verenigingsblad ‘De Kruisbek’ van de Vogelwacht Utrecht voor het jaar 2023.

Er zijn maximaal 25 plaatsen en de cursus gaat door bij 8 aanmeldingen. De ervaring leert dat veel mensen zich aanmelden: dus wees er snel bij.

Voor vragen over de inhoud van de cursus kunt u mailen naar Bert van Dillen, hhvandillen@kpnmail.nl

Aanmelden kan per e-mail bij mevrouw Ingrid Kat: ingridmkat@gmail.com. U krijgt dan een deelnemersformulier toegestuurd.

Na ontvangst van het ingevulde deelnemersformulier en het cursusgeld is uw aanmelding definitief.


Torenvalk. Foto: Bert van Dillen.

Vanwege de zeer grote belangstelling voor de voorjaarscursus zal de afdeling Vechtplassen ook in het najaar van 2023 de cursus “Vogels kijken en herkennen” organiseren.
Deze cursus is inmiddels vol.