Vogels kijken op Lesbos

Vogels kijken op Lesbos

Luc Hoogenstein heeft kans gezien om de ideale reisgids samen te stellen. Handig formaat, praktische beschrijvingen, gedetailleerde kaarten, volop praktische tips van zowel een natuurliefhebber als een gepassioneerde vogelaar. Sportief genoeg wijst hij in dit boek op de twee voor dit eiland bekende reisgidsen van Dudley en Brooks.

Mocht je nog niet door verhalen van anderen overtuigd zijn van dit Walhalla voor de vogelaar dan weet Luc dat wel te doen. Hij neemt je mee over het eiland dat slechts weinig groter is dan ons werkgebied. En hij doet dat op zo’n aanstekelijke manier dat je met moeite de neiging kunt bedwingen om je koffers te gaan pakken. Meer dan 300 soorten waarvan er met enig gemak 150 in één week te halen zijn!

Na een algemene inleiding, een snelle rondgang langs roofvogels, uilen, steltlopers, water- en zangvogels besteedt hij – zij het summier – aandacht aan reptielen, amfibieën, hagedissen, slangen, insecten, dagvlinders, libellen en zoogdieren. Een apart hoofdstuk is gewijd aan vogelfotografie met een lijstje van de meest aantrekkelijke plekken, een enkel woord over ethiek en een elftal bruikbare tips. De geschiedenis, het landschap, het klimaat, de diverse vormen van vervoer naar en op het eiland, hotels en restaurants komen allemaal aan het bod. Ook voor een medereiziger niet-vogelaar is dit boek een bron van informatie.

Wat voor vogelaars die Lesbos gaan bezoeken ongetwijfeld het meest aansprekende deel van dit boek zal zijn, is de gedetailleerde beschrijving van 16 gebieden. Niet alleen laat de auteur weten welke vogels je in dat gebied en op welke plaats kunt verwachten maar ook hoe je het beste de meest ideale plek bereikt en waar je wel en vooral waar je de auto wel en niet neer moet zetten. Op de kaart die aan het begin van de beschrijving van ieder gebied is toegevoegd staat dit allemaal over duidelijk ingetekend.

Het is een praktische handleiding met fraaie foto’s en achterin een checklist vogels met de Nederlandse, Engelse en de wetenschappelijke naam .

Auteur

Luc Hoogenstein

Uitgever

KKNV uitgeverij

ISBN

978 9050 114 554

Prijs

€19.95