De meest recente nieuwsbrief

Goed nieuws: het bestuur vindt het niet langer noodzakelijk de excursies te annuleren. De coordinatiegroepen mogen zelf bepalen of ze hun excursies weer door laten gaan. Wel zijn er nog wat voorwaarden. Er mag nog niet gecarpoold worden en ook het delen van optiek, wordt afgeraden. Ook is het natuurlijk de verantwoording van de deelnemer om thuis te blijven bij Covid19-achtige klachten.

Ander groot nieuws! De slechtvalken hebben ergens rond het Jaarbeursplein gebroed. Toen ik maandagochtend aan kwam fietsen zat het mannetje op de bekende mast op het het NH Hotel. Later op de ochtend stond ik even buiten bij kantoor met iemand te praten toen ons opviel dat we bedelende jongen hoorden. Enig zoeken leverde 2 jongen op het Beatrixgebouw, links boven de megagrote reclame van de de musical Tina. Waar ze precies gebroed hebben is nog niet duidelijk. Maar het meest waarschijnlijke is op/achter een van de richels op dat zelfde gebouw. Verder was het qua vogels vrij rustig. De voedertafel beneden mijn raam wordt nog steeds druk bezocht, ook door de appelvinken, maar de jongen eten inmiddels zelfstandig, en worden niet meer gevoerd. Ze komen ook zelf, niet meer onder begeleiding van hun ouders. Helaas is het niet gelukt ze te fotograferen. Wel heb ik donderdag eind vd middag de telefoon op t statief gezet en ‘m een klein uurtje de gebeurtenissen onder de voedertafel laten filmen. Er gebeurt vanalles, drukke eekhoorns en bozige houtduiven, maar ook een jonge appelvink komt langs.

LET OP, onderstaande excursies waren al gepland voor de Corona crisis uitbrak. Het is aan de coördinatoren of ze doorgaan of niet. Neem dus altijd vooraf contact op met de coördinator van de betreffende afdeling.

  • Donderdag 18 juni gaat afdeling Nieuwegein/IJsselstein ’s avonds wandelen in de Everdingerwaarden.
  • Vrijdag 26 juni gaat afdeling Vechtplassen ’s avonds naar de Amerongse berg.
  • Zaterdag 4 juli gaat afdeling Driebergen/Doorn naar de Amerongse Bovenpolder.

Tot ziens, in het veld of elders, 

Janneke Kimstra