Lezingen en presentaties

Woensdag 11 november 2020
Lezing ‘Noord, zuid, koud, warm’    (hoogtepunten van een dwaalgast).

 

© Jack Folkerts

Rosse Franjepoten

Samen met vogelaar en fotograaf Jack Folkerts reizen we, zoals de titel al doet vermoeden, eerst naar het koude noorden van Europa: Spitsbergen en Noord-Noorwegen. We zien walvissen, walrussen, franjepoten en burgemeesters. Maar ook schitterende besneeuwde landschappen, verlicht door het noorderlicht; we maken een tocht aan boord van een rubberboot op zoek naar potvissen en zoeken aan land naar zeearenden, koningseiders en elanden.
Na de pauze gaan we naar het warme Afrika. Eerst naar Oeganda, waar niet alleen de schoenbekooievaar een van de hoogtepunten vormt, maar we bezoeken daar ook de berggorilla en de chimpansee. Vervolgens naar Gambia en Ghana waar we vogels in bijna alle kleuren van de regenboog ontmoeten, van bijeneters tot ijsvogels, van vechtarenden tot de geheimzinnige picatarthus.

© Jack Folkerts

Picathartes

Kortom, een afwisselende reis van noord naar zuid; van koud naar warm.

De lezing wordt gehouden in de grote zaal van ’t Trefpunt, Kerkweg 21 in Maarssen en begint om 20.00 uur.
Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom. Leden van de Vogelwacht Utrecht betalen € 2,– per persoon, niet leden (ook uit een gezin waarvan er één lid is) betalen € 4,50.
Graag gepast betalen a.u.b.

Aanmelden
: aanmelding vooraf absoluut noodzakelijk (i.v.m. de coronamaatregelen) bij Gerhard Overdijkink tel. 06 496 780 23 of 0346 563 749.