Publicaties

Vele uren veldwerk werden samengebundeld in deze boeken, die verschenen zijn door grote inspanning van leden van de Vogelwacht Utrecht:

Van bos naar open veld. VanBosNaarOpenVeldVan bos naar open veld is een boek over broedvogels, geschreven door Herman van den Bijtel. Het geeft een beeld van de 127 broedvogelsoorten van het Langbroekergebied en de Centrale Heuvelrug. .
De vogels van Nieuwegein VogelsVan NieuwegeinEen weids landschap met vergezichten en rust is veranderd in stedelijk gebied met veel bedrijvigheid, gebouwen en wegen. Dit boek uit 1999 laat zien welke invloeden dit heeft gehad op de vogels van Nieuwegein.
Omslag Broedvogels NieuwegeinBroedvogels in Nieuwegein Tien jaar na de uitgifte van het boek ‘De vogels van Nieuwegein, vogels in een veranderend landschap’ ligt er weer een nieuw boek over de broedvogels in Nieuwegein.
Ook deze keer hebben alle inspanningen van deze afdeling geresulteerd in een prachtige, zeer lezenswaardige publicatie. Gedetailleerde beschrijvingen en foto’s van de Nieuwegeinse wijken worden gevolgd door overzichtelijke informatie over de ontwikkeling van de vogelstand.
Boekje SchothorstVogels van de wijk Schothorst in AmersfoortTwee jaar inventarisatie van de tuinvogels in de relatief jonge Amersfoortse wijk Schothorst onder leiding van Gerard van Haaff resulteerde in deze prachtige uitgave in 2010. Vanuit het perspectief van de vogels zelf wordt hun leven geschets. Welke elementen en biotopen maken de wijk geschikt voor vogels of juist niet zo geschikt? Het boekje is inmiddels (jan. 2011) volledig uitverkocht.