Inloopcafé afd. Amersfoort

Vrije inloopavonden

Inloopcafé donderdag 15 februari 2024

Ben jij ook geïnteresseerd in de vogeltrek maar vind je het maar wat lastig om te zien welke vogel er over vliegt? Of wil je iets meer weten van waar soorten heen trekken of überhaupt van het fenomeen “vogeltrek”?

Kom dan donderdag 15 februari naar het inloopcafé van de Vogelwacht.

Marc Dijksterhuis telt al vele jaren de vogeltrek op een vaste plek in Den Treek. Vanuit zijn ervaringen schreef hij een boek “Vogeltrek in beeld”. Onlangs uitgegeven bij de KNNV.

Er is ook ruime gelegenheid voor vragen en elkaar ontmoeten. Dus welkom!

Plaats: Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21 te Amersfoort
Tijd: inloop 19.45, einde rond 21.30uur
Donderdag 15 februari 2024

Leden en niet leden, ervaren en beginnend vogelaars: welkom!

Namens de coördinatiegroep Vogelwacht Amersfoort,
Carien Geertse, Hayo Nijenhuis en Annelies Saat

 

 

Inloopcafé donderdag 23 november 2023

In het volgende inloopcafé willen we de bescherming van vogels centraal zetten. Tenslotte een van de belangrijkste doelen van de Vogelwacht!
Welke wetten zijn er eigenlijk als we het over natuurbescherming hebben? Wat kan je doen als je ziet dat een broedplaats van een vogel bij jou in de buurt verdwijnt? Kan je iemand bellen als je in het veld loopt en iets ziet wat volgens jou niet door de beugel kan?
Sander Kole is jurist, vogelaar en lid van de Vogelwacht Utrecht. Hij weet veel over wetgeving ten aanzien van natuurbescherming. We raadplegen Sander regelmatig rondom juridische vragen.

Op donderdag 23 november zal Sander iets over de belangrijkste natuurbeschermingswetten vertellen.  Natuurlijk kun je Sander ook vragen stellen of casuïstiek voorleggen.

Adres:
Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21, Amersfoort

Inloop 19.45, start rond 20 uur en we eindigen rond 22 uur.

Welkom! Ook niet-leden en opgave is niet nodig.

Namens de coördinatiegroep Vogelwacht Amersfoort,
Carien Geertse, Hayo Nijenhuis en Annelies Saat

 

 

Verslag van de vrije inloopavond van 21 februari 2023

Annelies Saat schreef:
Op dinsdagavond 21 februari vond het eerste inloopcafé 2023 van de afdeling Amersfoort plaats in het Groene huis in Amersfoort. We kunnen terugkijken op een geslaagde avond. Een grote opkomst met nieuwe gezichten en oude bekenden.  Hayo Nijenhuis heeft een mooie verhaal verteld over zijn project met de torenvalken dat hij samen met zijn vriend Wim Smeets doet. Hij heeft ons laten zien dat een idee uit kan groeien tot succes met maar liefst 33 jonge torenvalken die zijn uitgevlogen in 2022.

Jaap Vos is in het zonnetje gezet voor zijn werk de afgelopen jaren bij de coördinatiegroep. Hij is gestart met een opleiding tot verpleegkundige dat lastig te combineren is met de activiteiten van de coördinatiegroep. Jaap zal zeker lid blijven en in zijn vrije tijd in de omgeving van Amersfoort te vinden zijn. De avond werd afgesloten met het ontmoeten van elkaar en het delen van kennis.

Tijdens de presentatie van Hayo kregen we ontzettend mooie foto’s van Wim Smeets te zien.