Inloopcafé afd. Amersfoort

Vrije inloopavonden.


Het volgende inloopcafé van de afdeling Amersfoort is op dinsdag 13 juni. 

Naast dat we op informele wijze elkaar ontmoeten zal Hans van Paddenburg iets vertellen over gierzwaluwen.  Hans is al jaren lid van de werkgroep gierzwaluwen Amersfoort en doet veel in de bescherming van de gierzwaluwen. De gierzwaluw heeft heel bijzondere eigenschappen.
Je kan Hans er alles over vragen!  Ook kan hij tips geven hoe je een broedplek voor gierzwaluwen bij jouw huis maakt.

Plaats: Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21 Amersfoort
Inloop vanaf 19.45 en we sluiten rond 22 uur af.

Opgeven is niet nodig en neem rustig iemand mee, ook als deze persoon geen lid is van de Vogelwacht.

Je bent van harte welkom!

 

 

Verslag van de vrije inloopavond van 21 februari 2023

Annelies Saat schreef:
Op dinsdagavond 21 februari vond het eerste inloopcafé 2023 van de afdeling Amersfoort plaats in het Groene huis in Amersfoort. We kunnen terugkijken op een geslaagde avond. Een grote opkomst met nieuwe gezichten en oude bekenden.  Hayo Nijenhuis heeft een mooie verhaal verteld over zijn project met de torenvalken dat hij samen met zijn vriend Wim Smeets doet. Hij heeft ons laten zien dat een idee uit kan groeien tot succes met maar liefst 33 jonge torenvalken die zijn uitgevlogen in 2022.

Jaap Vos is in het zonnetje gezet voor zijn werk de afgelopen jaren bij de coördinatiegroep. Hij is gestart met een opleiding tot verpleegkundige dat lastig te combineren is met de activiteiten van de coördinatiegroep. Jaap zal zeker lid blijven en in zijn vrije tijd in de omgeving van Amersfoort te vinden zijn. De avond werd afgesloten met het ontmoeten van elkaar en het delen van kennis.

Tijdens de presentatie van Hayo kregen we ontzettend mooie foto’s van Wim Smeets te zien.