Inloopcafé afd. Amersfoort

Door de afd. Amersfoort is voor de eerste keer een vrije inloopavond georganiseerd op 19 april 2022 in het Groene Huis in Amersfoort.
Wij hebben alle leden uitgenodigd en waren benieuwd hoe groot de belangstelling zou zijn. Die was verrassend groot: er kwamen 30 leden bezoekers.
Iedereen werd ontvangen met koffie of thee en al gauw waren er geanimeerde gesprekken over onze gezamenlijke liefde: vogels.
Organisator Jaap Vos trapte da avond af met een welkom en een overzicht van de activiteiten van de Vogelwacht Amersfoort.
Daarna liet Hans van Zummeren in een korte diapresentatie schitterende zelfgemaakte foto’s zien van kruisbekken en grote kruisbekken. Hij had specifiek één zeldzame, in de omgeving van Amersfoort broedende, vogelsoort gekozen. Dat is ongebruikelijke, maar daardoor juist heel leuke, aanpak! Hans gaf veel interessante en praktische informatie, zoals waar kruisbekken goed te zien zijn. Dat werd door de aanwezigen zeer gewaardeerd.
Na de presentatie van Hans lieten verscheidene aanwezigen zich niet onbetuigd en er werden allerlei wetenswaardigheden en ideeën gewisseld.

Op de vraag of deze avond een vervolg moest hebben werd enthousiast positief gereageerd. Omdat daarvoor de meeste belangstelling bleek gaan we voorlopig tweemaandelijks dit inloopcafé organiseren. De coördinatoren staan open voor inbreng en ideeën van alle leden, want dat is de bedoeling van deze aanpak: grotere betrokkenheid van de leden bij de Vogelwacht.

De volgende vrije inloopavonden zijn op
13 september en
22 november a.s. om 20.00 uur.
Locatie: Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21, Amersfoort.

U hoeft zich niet op te geven en u bent van harte welkom.