Excursies afd. Nieuwegein-IJsselstein

Excursies Afdeling Nieuwegein/IJsselstein e.o.

Vogel- en natuurwandelingen in Park Oudegein
Luc de Bruijn van de afdeling Nieuwegein/IJsselstein e.o. wandelt elke eerste zaterdagochtend van de maand door park Oudegein, op zoek naar vogels en allerlei andere dieren en planten. Het duurt zo’n twee uur en ter wordt telkens een iets andere route gekozen. Iedereen mag mee, gratis. Aanmelding is niet nodig. Bij heel slecht weer gaat het niet door. Wellicht leuk om een keer je (klein)kind mee te nemen!
wanneer: vanaf september 2022 weer elke eerste zaterdag van de maand
tijd: van 08.00 tot 10.00 uur
waar: vanaf parkeerplaats Jack’s Grillhouse, Parkhout 2, 3432 NE Nieuwegein
aanmelden: niet nodig. Geen kosten.

 

Vrijdagavond 23 juni 2023
Nachtzwaluwen excursie naar het Leersumse Veld 

Tijdens deze avondexcursie gaan we op zoek naar de nachtzwaluw. Als het begint te schemeren maken we eerst kennis met de roep van de nachtzwaluw. Een bijzondere triller vult de lucht, die z’n gelijke niet kent. En dan ineens is hij daar: De nachtzwaluw. Geruisloos vliegt een de vogel door de lucht op jacht naar prooidieren. Adembenemend om deze schuwe vogel te zien. Vaak komen we ook de houtsnippen tegen, die in hetzelfde biotoop broeden. Een echte aanrader om deze mooie soorten te gaan zien.
Om de nachtzwaluwen te zien en te horen moeten we na zonsondergang het gebied van het Leersumse Veld in. Dat mag alleen omdat we met een gids gaan: Jan Katsman  Hij staat om 21.00 uur op ons te wachten bij de Veldschuur van Staats Bos Beheer.
In tegenstelling tot de meeste excursies zijn er deze keer wat kosten aan verbonden. We moeten entree betalen aan SBB en we denken ook aan de gids. Alles bij elkaar betaal je voor deze excursie E 10.00 per persoon. 

Aanmelden uiterlijk 21 juni bij Marius Rutges: rutgesm@gmail.com
Max. aantal deelnemers: 15
Vertrek per auto: 20.15 uur vanaf parkeerplaats de Blokhoeve (NBC),
Blokhoeve 3-5, 3438 LC Nieuwegein
Terug bij de Veldschuur ca. 23.30 uur
Benzinekosten indicatie: ca. 3 Euro per persoon.  Graag gepast betalen aan de chauffeur
Graag bij aanmelding aangeven of je zou willen rijden. Voldoende chauffeurs zijn nodig om deze excursie mogelijk te maken.