Excursies afd. Amersfoort

Voor alle excursies kunt u zich opgeven bij René de Waal via het
e-mailadres renedewaal@vogelwacht-utrecht.nl of via 06-49121619 (na 18.00 uur).

 

Zaterdag 9 november – dag/auto-excursie Waarneming.nl

We bepalen daags tevoren de bestemming(en) van de excursie. We laten ons leiden door de bijzonderheden, die op dat moment in den lande te zien zijn. In deze tijd van het jaar weet je maar nooit wat de vogelwereld voor ons in petto heeft. We zijn benieuwd!

Vertrek: 07.00 uur, terug einde middag
Waar: Het groene Huis, Schothorsterlaan
Benzinekosten: afrekenen met de chauffeur

 

Vrijdag 13 december – bosuilen in Den Treek / wandelexcursie

Onze traditionele bosuilenexcursie was afgelopen jaar een wisselend succes; vanwege het grote aantal deelnemers was de groep gesplitst. De ene groep heeft meer geluk gehad dan de andere en meerdere bosuilen gehoord en zelfs gezien. Dit jaar hopen we op (meer) geluk voor alle deelnemers. We wandelen weer langs de Treekerweg, en zullen met name bij Huize Den Treek wat langer stilstaan om uilen te horen en misschien ook te zien. Ook voor kinderen een leuke ervaring!

Vertrek: 21.00 uur, terug rond 22.45 uur
Waar: parkeerterrein restaurant Bavoort, Treekerweg Leusden-Zuid

 

Zondag 12 januari 2020 – Brouwersdam en inlagen / auto-excusie

De Brouwersdam is in deze tijd van het jaar een goede bestemming om roodkeel- en misschien wel parel- of ijsduiker te zien. Ook kuifduiker, middelste zaagbek, zwarte zee-eend, zwarte zeekoet en kuifaalscholver zijn mogelijk. Onder aan de dam scharrelen diverse strandlopers, zoals drieteenstrandloper en steenloper, alsmede rotganzen.
In de inlagen langs de Oosterschelde zoeken we naar diverse eenden- en ganzensoorten, kleine zilverreiger en slechtvalk.

Vertrek: 07.30 uur, terug einde middag
Waar: parkeerterrein restaurant Oud-Leusden, hoek Dodeweg/Doornseweg
Benzinekosten: afrekenen met de chauffeur