Klapekstertelling

Wat een (snert-)telling!

Het was droog, zacht en lekker weer om er op uit te trekken. Met 9 personen wilden wij uitzoeken hoeveel Klapeksters er nou daadwerkelijk in Den Treek zitten. Dit weekend van de 22e december 2012 was immers het weekend van de landelijke Klapekstertelling. We konden ons mooi splitsen in drie tweetallen en één drietal. Met rugzak en kijker zou dat toch moeten lukken. De Klapekster is immers een soort die je niet zo maar over het hoofd ziet.

We hebben vier potentiële (heide-)gebieden bezocht met her en daar wat boompjes en lage struiken. Menigeen kent dat wel, zoals bij het Hazewater, waar hij sinds oktober regelmatig is gesignaleerd, zittend en jagend vanaf het topje van een struik of boom. Maar vandaag, in geen enkel gebied was er een Klapekster te bekennen. Bij het Langeveen zijn wat boompjes/struikjes weggehaald waar de Klapekster ook weleens gezien is, maar vandaag is de Klapekster, ondanks 9 paar ogen niet gesignaleerd. Als schrale maar heerlijke troost werden we uiteindelijk toch beloond met een heerlijke kom snert.

In het weekend van 26 januari 2013 vindt de tweede en laatste telling plaats. Wil je meetellen geef je dan op bij André van Keeken.