Vogelskijken.nl

Daan Schoonhoven, oprichter van de site vogelskijken.nl schreef :

Met ruim 30 actieve auteurs, lukt het ons om bijna dagelijks een nieuw artikel te plaatsen over vogels kijken. Met 15 verschillende rubrieken is er een flinke variëteit in onderwerpen.

Er zijn ook nog allerlei leuke extra’s. Ik zet ze op een rij:

1. Mystery-bird-competitie

Elke maand plaatsen we een foto van een vogels die is samengesteld uit vier verschillende soorten. Dit zijn soorten die in Nederland en België voorkomen en dus geen moeilijke zeldzame soorten. Raad jij welke vier soorten het zijn? Aan het einde van het jaar kijken we wie er over het hele jaar de meeste goed heeft.
https://vogelskijken.nl/challenge/mystery-bird-maart-2023/


2. Maandelijks webinar

Eens in de maand bieden we een gratis webinar aan, bijv. over vogelzang, vogeltrek of vogelherkenning.  Het eerste webinar werd door ruim 500 vogelaars bijgewoond. Het eerstvolgende webinar is op 20 maart door Marc Dijksterhuis en het gaat over vogeltrek:
https://vogelskijken.nl/webinars/

3. Tuinvogel challenge
Welke vogelsoorten zie je allemaal in je tuin? Houd het eens een heel jaar bij en weer verrast over het aantal soorten dat je vanuit je tuin kunt zien. Hoe je mee kunt doen, lees je hier:
https://vogelskijken.nl/foto-challenge/welke-soorten-zie-jij-in-je-tuin-jaarlijst-tuintelling/

4. Vogelgebieden-app
Bijna 200 vogelgebieden zijn opgenomen in onze vogelgebieden-app. Per gebied krijg je een indruk welke soorten er zoals in de vier verschillende seizoenen te zien zijn.https://vogelskijken.nl/gebieden/

5. Welke soorten kun je wanneer verwachten?
Dit voorjaar gaan we van start met een fenologie-project. We zullen bovenaan ‘home’ de vogels tonen die je de komende dagen kunt verwachten in Nederland.  Bezoek vogelskijken.nl een paar keer per week en je weet precies naar welke soorten je uit kunt kijken.

6. Nieuwsbrief
Meld je aan voor de 2-wekelijkse nieuwsbrief. We zetten hier alle artikelen van de afgelopen twee weken op een rij, zodat je geen enkel artikel hoeft te missen: https://vogelskijken.nl/nieuwsbrief

Tenslotte licht ik er nog één rubriek uit, gewoon omdat-ie ongelofelijk leuk is.

Het is de rubriek ‘vogels vertellen’ waarin Martijn Bot vanuit het perspectief van de soort zelf heel veel interessante informatie deelt over de soort.  Vijf soorten zijn tot zover aan bod gekomen: https://vogelskijken.nl/rubrieken/vogels-vertellen/